Világszerte egyre több őrült esetről számolnak be az iskolákban. Egyes helyeken a diákok maguk választhatják meg a nevüket és nemüket, máshol pedig az intézmény elfogadja, ha valaki macskának, vagy más állatnak vallja magát.

Megdöbbentő esetekről számolnak be az iskolás gyerekek szerte a világon, a liberális és progresszív őrületnek már lassan szinte semmi sem szab határt. Legutóbb egy ausztrál magániskola teljes támogatásáról biztosította az egyik tizenéves diákját, aki egy átlagosnak tűnő hétköznapon kijelentette, hogy a továbbiakban macskaként kíván élni és ennek megfelelően fog viselkedni. A nyolcadikos tanuló ennek megfelelően például nem hajlandó megszólalni az iskolában – mert a macskák ugye nem beszélnek.

Az intézmény egy közleményben foglalt állást az ügyben. Az iskola leszögezte, hogy a diákok a legkülönfélébb problémákkal fordulnak a személyzethez, a mentális egészségtől kezdve a szorongáson át az identitással kapcsolatos problémákig. Az intézmény megközelítése pedig minden diáknál ugyanaz: azt veszik figyelembe, hogy – szerintük – mi a legjobb a diáknak. A közlemény alapján tehát így az iskola úgy véli, az a legjobb a kislánynak, ha valóban macskaként él és macskaként viselkedik.

Nem ez az első eset, hogy egy diák úgy dönt, hogy valamilyen állatként kíván élni a továbbiakban, márciusban egy brisbane-i elit magániskola diáklányai négykézláb kezdtek járni, mert eldöntötték, hogy attól a naptól fogva macskák és rókák lesznek. A kislányok még lyukakat is vágtak az egyenruhájukba, hogy ki tudják dugni a nem létező farkukat.

Ez az újfajta őrület nem csak Ausztráliában, hanem az Egyesült Államokban is rohamosan terjed, ahol egyre több diák azonosítja magát valamilyen állatként, a szülők pedig még támogatják is a gyerekek hajmeresztő képzeteit. Januárban például egy szülő azt követelte egy iskolától, hogy a mosdóknál tegyenek ki macskaalmokat – az iskola azonban hosszas gondolkodás után elutasította.

Másfajta progresszív őrület is terjed az iskolákban. Az Egyesült Államokban található Maryland államban az iskolák felhatalmazást kaptak arra, hogy engedélyezzék a diákok nevének vagy nemének megváltoztatását – vagyis, a gyerekek maguk dönthetik el, hogy fiúk vagy lányok lesznek és jogosan követelhetik hogy ennek megfelelően szólítsák meg őket, vagy hivatkozzanak rájuk. De a tanár is saját belátása szerint dönthet arról, hogy ki lesz fiú, vagy éppen ki lesz lány – mindezt akár a szülők tudta nélkül.

Forrás:V4Na