Magyarország Miniszterelnökét, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elhangzott beszéde miatt számtalan támadás éri. Pontosítsunk itt máris, miszerint, nem az egész beszéd miatt, hanem egy, abból kiragadott rész miatt.

Ahogy szokták mondani, az ördög a részletekben rejlik! Itt is -többek között- erről van szó. A szövegkörnyezetből kiragadott mondat nem értelmezhető, egészen pontosan éppen könnyedén félreértelmezhető, de főképp félre magyarázható!

A Miniszterelnök beszédéből kiemelt mondat szövegkörnyezete a migrációról szól.

Arról a migrációs nyomsáról, mely számos országban, köztünk hazánkban is folyamatosan duzzadva, egyre agresszívebben jellemző évek óta.Arról a migrációról, mellyel kapcsolatban hazánkban, nemzeti konzultáció formájában a magyar emberek véleményét megkérdezték és összegyűjtötték. A magyarok jelentős többsége nem támogatta a migrációt.

A válaszadó állampolgárok, akik nemet mondtak a migrációra, nem fajgyűlölet alapján hozták meg döntésüket. Sőt! Köztük valószínűleg (talán a Kedves Olvasónak is akad ilyen ismerőse) számtalan olyan magyar állampolgár volt, akinek házastársa, vagy rokona például más bőrszínű.

Itt álljunk meg egy pillanatra, és tisztázzuk máris a „faj” fogalmát.

Bár ezen a fogalmon filozófiai, ideológiai és egyéb elvek mentén régre nyúló vitákat ismerünk, mégis most maradjunk, a tudományos alapon, bizonyíthatóan különböző külső jegyeken alapuló meghatározásnál.

Az embereket különféle fizikai adottságaik mentén csoportokba sorolják. Ezek az adottságok általában közös őstől származó genetikai adottságok, úgymint a bőr színe, szemszín, csontozat vagy egyéb fizikai karakterisztikumok. (Forrás: Templeton, Alan R. (1998). „Human races: A genetic and evolutionary perspective”. American Anthropologist. 100 (3), 632–50.Prewitt, Ken. (2010). Racial Classification in America: De We Still Need It? University of California Press, Berkeley.)

Magyar honfitársaink, akik élve a véleménynyilvánítás adta állami lehetőséggel nemet mondtak a migrációra, nem a fenti fizikai jellemzők miatt nyilvánították ki határozott álláspontjukat! Kell-e napjainkban magyarázni a döntés ésszerűségét és legfőképpen okait akkor, mikor a migránsok sok esetben automata fegyverrel felfegyverkezve támadnak hazánkat védő határőrökre?

Kell-e magyarázni a döntés jogosságát akkor, mikor köztük az illegális bevándorlási kísérlet az esetek 95%-át kimeríti?

Indokolni kell-e a nemzeti érdekek jogos védelmét akkor, mikor azt halljuk, hogy például Németországban az iskolás korú diákok 40%-a nem német származású, de Berlinben a „bevándorló háttérrel rendelkezők” aránya eléri a 90%-ot?

Talán Márfi Gyula nyugállományba vonult Érsek mondata foglalja leginkább jól össze a migrációra nemmel voksoló keresztények érvét: „Attól még, hogy szeretjük a farkasokat, hiszen ők is Isten teremtményei, nem engedjük be őket a bárányok közé..”

Nyilván, akik a migrációs kérdésekben indított konzultáció során nemet mondtak, nekik nem szükséges magyarázkodni.  Mégis úgy tűnik mintha kellene.

Magyarázkodni annak a népnek, akiről köztudott, hogy jellemző rá a magas szintű empátia, a bajba jutott ember iránt érzett elhivatottság és segítőkészség!

Mindez nem véleménykülönbözőségen vagy politikai nézetek alapul. Ezek tények!

A teljesség igénye nélkül gondoljuk végig hazánk méreteit is figyelembe véve, mely ország van még a világon olyan, aki az alábbiakat elmondhatja:

Az ukrán háborús helyzet miatt több ezer menekülni kényszerülő ukrán lakoson lakhatáson, beiskolázáson, munkahelyen és egészségügyi ellátáson keresztül átívelően korlátok nélküli gyors reakciókkal, hazánk erőn felül segít.

Magyarország azonban közel sem „csak” a fentiek miatt hívható a béke szigetének.

Kicsiny hazánk a világ számos pontján észleli a „szükséget” és segítséget nyújt.

Szintén a teljesség igénye nélkül példálózva, a szubszaharai térségben élők védelmében tett intézkedéseket, a  nigériai Owo városában történt terrortámadásra 10 millió forintos gyorsegély reakciót, a világszinten 18 országnak juttatott Covid-19 vakcinát, a dél kelet ázsiai országnak az 1 milliós határt is átlépő  oltóanyagot, az Üzbegisztánban nukleáris energiában, vízgazdálkodásban, határvédelemben és mezőgazdaságban nyújtott segítséget, az Azerbajdzsánban az azeri újraépítést segítő lépéseket.

Az Izraeli emberek védelmében Magyarországon ezernél is több taktikai és mobil óvóhelyet építését melyek izraeli emberek ezreinek adhat menedéket terrortámadások esetén.

Ez volna a fajgyűlölet és nácizmus?!

A húsbavágó igazságtalanság nem pártpolitikai hovatartozás kérdése!

Míg lassan az egész világ levegőért kapkod a háború okozta infláció, energia és élelmiszerválság okozta szövődmények miatt, addig az Európai Unió vezetőinek legsürgetőbb törekvései között szerepel a gender őrület világméretű kiterjesztése, mely már az alapvető biológiai ismereteket és tudományos alapvetéseket is egyetlen tollvonással akarja megszűntetni.

Új fogalmak megalkotásán dolgozik, melyek egyenesen és szélsebesen vezetnek odáig, hogy az ember nem hívható embernek, pusztán a neki adott szám (pl: szülő 1, szülő 2 ) alapján azonosítható be, nevezhető el, ellenkező esetben az már gyűlöletbeszédnek számít.

Az egyforma ruhában, sorszámmal ellátott emberek sorai láttán ugye mindenki egyre gondol? Például az alkarra tetovált auschwitzi számsorokra, mint az embertelenség egyik legdurvább jelképére!

Ki is hát a fajgyűlölő?

Dr. Szabó Krisztina