Augusztus 15-én délben az Úrangyala imádság után Ferenc pápa arra bíztatta a híveket, hogy látogassanak el egy Mária-kegyhelyre, hogy ott köszöntsék és tiszteljék mennyei Édesanyánkat!

P. Vértesaljai László SJ – Vatikán  

Üdvözlök mindenkit, rómaiakat és zarándokokat a különböző országokból: családokat, plébániai csoportokat, egyesületeket. Külön köszöntöm a Veronai Egyházmegye iskola-táborban dolgozó fiataljait és a Szeplőtelen Szűz gyermekeit – kezdte a köszöntések sorát Ferenc pápa, majd áldott Nagyboldogasszony-ünnepet kívánt a téren jelenlévőknek, a nyaralóknak, valamint mindazoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a kikapcsolódást. Köszöntötte az egyedül élőket és a betegeket. Kérte, hogy ne feledkezzünk meg róluk. A nyári szabadság ezen napjaiban a pápa hálával gondol mindazokra, akik alapvető szolgáltatásokat biztosítanak a vendégek számára. Köszönjük az értünk végzett munkáját.

Látogassunk el egy Mária-kegyhelyre!

A mennybe felvett Szűzanya tiszteletére szentelt napon arra buzdított mindenkit, hogy aki csak teheti, látogasson el egy Mária-kegyhelyre és ott köszöntse a mennyei Édesanyánkat. Rómában sok zarándok megy el ma a Santa Maria Maggiore bazilikába, hogy imádkozzon a Salus Populi Romani kegykép előtt. A Szentatya felhívta a figyelmüket arra, hogy ott található a Béke Királynőjének szobra is, amelyet XV. Benedek pápa helyezett el. Hozzá fohászkodva, továbbra is a Szűzanya közbenjárását kérte, hogy Isten adjon békét a világnak, mi pedig különösen is imádkozzunk az ukrán népért,  majd áldott ünnepet kívánt mindenkinek.

Forrás: vaticannews.va