2022. szeptember 18-án 11:00 órakor gyülekezünk Budapesten az Opera előtt.

A megfelelő kettős sor kialakítását követően 12:00-kor indul el a zászlóvitel a Hősök tere felé.

 

Keressük azt az 1848 személyt, aki az 1848 méter hosszú lobogót végigviszi az Andrássy úton. Képviseltethetik magukat magánszemélyek, civil szervezetek, iskolák, egyesületek, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, egyházi, külhoni és magyarországi-, határon túli és a világban szétszórt magyar közösségek. Minden érdeklődő jelentkezését szeretettel várjuk.
A zászlót vinni szándékozók ezen az oldalon tudnak regisztrálni a lenti, jelentkezési adatlapon. Az 1848 méteres zászló költségeit közadakozásból és a zászlóvivők “nevezési díjából” fedezzük, bizonyítva, hogy mennyire becsüljük nemzetünket, szeretjük zászlónkat, hagyományainkat és kultúránkat.

A rendezvény biztosításában és aktív zászlóvivőkként az Országos Baranta Szövetséget, és a Vitézi Rendet, mint két társrendező szervezetet üdvözöljük.

A Hősök terén látható lesz (időjárástól függően) a Szent Korona Ballon. http://www.szentkoronaballon.hu

Akik nem tudnak jelen lenni a jeles napon, de anyagi támogatásukkal hozzá szeretnének járulni az esemény sikeréhez, azok a “Támogató” kategória alatt regisztrálhatnak. A 3000 Ft-ot meghaladó adományozók és zászlóvivők neve bekerül a NEMZET ZÁSZLÓJA 2022 könyvbe, amelyet később minden benne szereplő személy átvehet majd. / 20182019 könyvek/

Kiemelt köszönet:

– a Lénárd Kft.(https://zaszlo.hu/) tulajdonosának, Lénárd Endrének a zászló önköltséges előállításáért.

– Az Országos Baranta Szövetségnek az esemény lebonyolításában és biztosításában nyújtott munkájukért Vukics Ferenc és Falatovics Ádám vezetésével.

Az esemény védnöke:

Védett Társadalom Alapítvány

Üdvözlettel:

Szilágyi Ákos

Forrás: vdta.hu

Kép forrás: https://1848.magyartrikolor.hu/